VESNA PETRIĆ

Vesna (devojacko Antonić) Petrić, rođena je 1980.god u Beogradu. Prva likovna iskustva usvaja u porodici od sestre, mr akademskog slikarstva Biljane Novković. Za upis na fakultet primenjenih umetnosti se priprema kod mr akademskog slikarstva Dragana Jelovca.
Na FPUID u Beogradu 2005. god diplomira na smeru primenjene keramike, predmet- unikatna keramika. Na fakultetu najsnajžnije uticaje prima od prof. Miodraga Bajica.

Ubrzo nakon diplomiranja na fakultetu počinje da radi u Srednjoj zanatskoj skoli u Beogradu, školi u kojoj se profesionalno radi sa decom sa smetnjama u razvoju, kao profesor likovne kulture. To pedagoško iskustvo ce umnogome obeležiti njen kasniji pedagoški rad. Kao likovni pedagog je radila sa skoro svim kategorijama OSI, sa svim starosnim grupama,  najćešće sa decom koja pohađaju redovnu osnovnu skolu. U godinama rada sa decom, njeni đaci osvajaju na desetine likovnih nagrada.

Od 2001. aktivno se bavi likovnim radom.

  1. na likovnoj koloniji ”Paleta”održanoj u Beogradu, upoznaje Emira Skandru akademskog slikara graficara i taj susret sa umetnikom, joj dodatno razotkriva percepciju vezanu za dozivljaj slike i mogucnosti likovnog izrazavanja.

Od 2006. aktivno se bavi pedagoškim radom
Od 2010. član je ULU “Svetionik” iz Panceva.
Od 2014. član jeULUPUDS-a, slikarsko graficke sekcije.

Učesnik je više kolektivnih izložbi, likovnih kolonija, do sada je realizovala sedam samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu (2008.samostalna izložba, sa mr keramike Larisom Ackov ,,Snovi i secanja” keramičkih panoa i skulptura u Gradskoj galeriji, Kotor, Crna Gora).

Jedno od značajnijih samostalnih izlaganja ”Lepota razlicitosti ” je u okviriu Svetskog Kongresa biološke raznovrsnosti održanog u Srbiji oktobra 2015. na Mećavniku, Mokroj gori u organizaciji ZZPS.

Tema njenog slikarstva u poslednje četiri godine je životinjski svet sa posebnim osvrtom na ugrožene vrste.

Živi i radi u Beogradu i Valjevu.

Telefon: 060 40 668 20

E-mail: vesnazpetric@gmail.com